Евродепутат кани ученици в Брюксел и ЕП

07:40, 24 фев 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Дома на Европа в София ще се проведе тържествената церемония за обявяване на резултатите и награждаване на победителите в осмия национален ученически конкурс, който евродепутатът Мария Габриел организира за поредна година. 

Темата на тазгодишното издание на конкурса беше „10 години България в ЕС: резултати и предизвикателства“.

Във всяка отделна категория ще бъдат присъдени по 5 първи и 5 поощрителни награди. Наградата за класираните на първите места е пътуване до Брюксел за запознаване с работата на Европейския парламент, а поощрителните награди – посещение на Народното събрание. 

В творческото съревнование се включиха  рекорден брой участници - 250 ученици от цялата страна. Конкурсът бе разделен в две възрастови категории: 8-9 клас с есе и 10-12 клас с мултимедийна презентация. 

Творбите са оценени от авторитетно жури в състав  Мария Габриел, проф. д-р Ингрид Шикова, от Софийския университет, Надя Барух - директор и главен редактор на националното издателство за образование и наука към МОН „Аз Буки", Милена Милотинова – журналист,  Теодор Стойчев - ръководител на Информационното бюро на ЕП в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама