Кметът на Симитли и родолюбци развяха най-голямото знаме в Пиринско

18:43, 03 мар 17 25 334 Шрифт:
Автор:

Председателят на ОбС- Симитли Владимир Христов, кметът Апостол Апостолов, обкинари, ученици от СУ“ Кирил и Методий“ положиха венци на признателност в местността "Кръста", където преди 139 години е известена Свободата в Пиринския край. 

Всички заедно запяха националния химн, като гордо вдигнаха глави в знак на победа. Стиховете на децата накараха хората да настръхнат при мисълта за миналите подвизи на предците ни. 

Кметът Апостолов, остана верен на себе си и тази година, закачи нов трибагреник на лобното място собственоръчно. Никой никога не е сменял трибагреника там, освен той. Любовта и уважението му към нашата история го прави длъжен, той да подменя всяка година знамето на републиката.

Тази вечер в близост до паметника местните хора ще запалят голям огън – така, както прадедите им съобщили радостната вест на жителите от околните махали в подножието на Пирин. 

Огънят е толкова високо, че се вижда от всички населени места в общината. Голяма тържествена заря едновременно с тази на площад Илинден в Симитли се пуска за известяването на победата и от върха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама