Сляха болниците в Петрич и Сандански

16:03, 16 мар 17 25 339 Шрифт:
Автор:

Запазва се хоризонталната структура на двете болници и нито една няма да бъде доминираща, увериха кметът Димитър Бръчков и управителят на Обединената болница "Свети Врач" д-р Илия Тонев. 

На този етап се провеждат разговори за стиковане на дейности и отчитането им пред националните институции. 

Предстои подписването на анекси за работещите в структурата на болницата в Петрич и поетапно стъпки за оптимизация на дейностите, обяви управителят Тонев. 

"Ще се върви към уеднаквяване на възнагражденията за работещите в петричката структура с тези, които получават колегите им от санданската болница. При медицинските сестри конкретно говорим за увеличение на заплатите с 80 до 100 лева", обясни д-р Тонев. 

Кметът на Петрич Димитър Бръчков допълни, че десет граждански договора, сключени с болница "Рокфелер", ще бъдат прекратени автоматично, защото няма нужда от тях и разходите по изпълнението им ощетяват допълнително бюджета на лечебното заведение. 

"По част от тях се изплащат суми от порядъка на 1000 лв за един път посещение в Петрич на външен лекар, по друг граждански договор има отговорник, който съблюдава за правилното използване на асансьора в петричката болница. По думите на кмета Бръчков се преразглеждат също договорите за услуги, доставки и консумативи, като при някои от тях вече е установено различие в цифрите сравнено със същите услуги и дейности в санданската болница", изтъкна петричкият градоначалник.

Екипи на общините Петрич и Сандански започват работа по процеса на същинското обединение на двете болници, включващ дяловото разпределение между двете общини. 

"Преструктурирането ще бъде извършено поетапно след разговори и съгласуване с медицинските съвети", увериха кметът Димитър Бръчков и д-р Илия Тонев. 

Те са категорични, че никой не говори за закриване на болницата в Петрич, а напротив усилията са за подобряване качеството на медицинските услуги за населението и повишаване нивата на отделенията, което е факт вече при някои и ще доведе до допълнително финансиране от здравната каса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама