Обновяват Център за възрастни с умствена изостаналост

14:34, 20 мар 17 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стойността на дейностите по ремонт е 179 842 лева, от които 122 293 лева са от Министерство на труда и социалната политика и 57 549 лева са съфинансиране от Община Гоце Делчев.

Центърът за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост функционира от месец април 2014 година.

На първия етаж в сградата функционира напълно самостоятелно друг Център, който е за хора с деменция.

Капацитетът на центъра е 14 места и той е напълно зает, казаха от Общината.

Всички потребители имат ТЕЛК за умствена изостаналост, но повечето от тях имат и други съпътстващи физически заболявания. Повече от половината са на възраст над 40 години и изкачването на стълбите до втория етаж им костват много усилия, тъй като няма изградена достъпна среда. 

Центърът разполага с една дневна от 19,50 кв.м., която е твърде тясна за всички потребители и техните занимания. Налице е належаща необходимост от разширение на центъра и осигуряване на допълнителни помещения за неговото нормално функциониране и предлагане на по-качествена услуга.

Одобреният по програма „Красива България-2017“ инвестиционен проект включва изпълнение на строително-монтажни работи за разширение на ЦНСТ чрез изграждане на допълнителни помещения - трудово-терапевтичен кабинет, дневна зала, тоалетна, както и асансьор, осигуряващ достъпна среда до втория етаж на сградата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама