Бизнесмен от Пазарджик на съд в Благоевград

15:31, 21 мар 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Айров, заедно с трима други мъже, съзнателно станали част от незаконната схема за бързо печелене на пари с дървен материал, посочват прокурорите в Благоевград.

Воден от стремеж към бърза печалба, той се съгласил да им съдейства и съзнателно станал съучастник в престъплението.

Той и другите, въвеждали в заблуждение различни физически лица и фирми, че "Принца" има възможност да доставя дърва за огрев и симулиране на сделка за покупко-продажба.

Айров публикувал обява в сайта http://obiavi.grad.bg за продажба на дърва за огрев, дъб, бук, габър, нарязани на метър с посочени данни за контакт.

Към нея проявила интерес жена от село Самуилово, която позвънила на посочения мобилен телефон и разговаряла с мъж, представил се като Сашо Александров.

Между тях била постигната уговорка за покупко-продажба на дъбови дърва за огрев на цена 56 евро за тон, нарязани и натоварени на камион.

Жената поискала 24-25 тона дърва да бъдат доставени на нейни познати в гръцкия град Солун.

По електронен път от фирмата била изпратена проформа-фактура, а купувачът на два пъти превел по сметката на "Принца" 1350 евро.

Отделно жената заплатила 650 евро на превозвача, ужким подсигурен от фирмата на К. Айров.

Няколко дни по-късно по същата схема бил измамен и мъж, който по банков път извършил плащане на 2800 лева, информираха от благоевградската прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама