Дядо с тежки лицеви травми, прегазен от каруца

19:35, 29 мар 17 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

81-годишен мъж е в тежко състояние, след като бе прегазен от каруца. Инцидентът станал към 16 ч. днес над с. Сливница, община Кресна, предаде БГНЕС.

К.Д. отишъл да оре с кон в труднодостъпна местност над селото. Конят, с който трябвало да оре, бил много буен. Старецът така и не успял да го впрегне в ралото. Тогава решил да се прибере до Сливница, впрягайки коня в каруцата.

На връщане най-вероятно конят препуснал по неравния терен и мъжът паднал от каруцата. Тя най-вероятно била със старите тип колела-дървени , обковани с метални обръчи. При падането колелата преминали през лицето му.

Вследствие на инцидента старецът си глътнал езика. По чудо някакъв човек видял инцидента и успял да му извади езика, подавайки сигнал за помощ. Пострадалият е свален с джип до село Сливница, където му е оказана първа помощ от медицински екип на филиала на Спешната помощ в Кресна. След което е транспортиран до МБАЛ-Благоевград.

Направен му е скенер, до пристигането на резултатите, пострадалият бе транспортиран до отделение „Уши, нос, гърло”, за да му зашият прерязания език. Освен разрязаният език, възрастният мъж има тежки травми на лицевите кости.

На този етап не е ясно дали пострадалият ще бъде настанен в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, или транспортиран до столична болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама