Съдят управител на общинска фирма

07:21, 07 апр 17 25 388 Шрифт:
Автор:

Прокуратурата в Благоевград внесе обвинителен акт срещу Тодор Гикински..

Гикински участвал в изготвяне на проекп за водоснабдяване на санданското село Кръстилци.

В качеството на управител на "Увекс", Гикински разпоредил изграждането на довеждащ водопровод от съществуващ каптаж "Хралупата", като дейностите продължили в периода януари – април 2014 година. 

При строителството били използвани материали от склада на дружеството, както и заплащани необходимите разходи за извършваните дейности.

Всички тези действия, свързани с изграждането на водопровода, били извършвани без необходимите разрешителни. Преди всичко, не било издадено разрешение за строеж по реда на Закона за устройство на територията.

Липсвало разрешение за водовземане, както и за ползване, от Басейнова дирекция – Западно-беломорски район - Благоевград, съгласно Закона за водите.

Преди започването на строителните дейностите не било извършено и предварително проучване на качеството на водата, което е задължително условие при проектиране, изграждане и експлоатация на водоснабдителните системи.

В резултат на неправилни стопански дейности, несъвместими с дължимата грижа, обвиняемият Гикински разрешил разходване на средства на „Увекс“ ЕООД за изграждането на съоръжение с вода, чиито качества не отговарят на необходимите изисквания за питейно-битови цели.

От назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза се установява, че направените за въпросния обект разходи възлизат на 91 077 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама