Струмяни празнува 39 години от указа за община

07:22, 09 апр 17 25 441 Шрифт:
Автор:

За празника на общината пристигнаха областният управител Валери Сарандев, Неврокопският митрополит Серафим, управници от съседните общини. Сред гостите бе и Ванчо Стоянов - кмет на македонската община Василево.

"Живеем във времена на размиване, изтляване на всички идентичности – национални и културни. Не успяваме да предадем на децата си ценностите, с които живеем. Точно в това време, за да не загубим себе си, трябва да си спомняме кои сме. Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община", приветства кметът Емил Илиев.

"През изминалите 4 години завършихме първият етап от мащабната инвестиционна програма по отношение на благоустрояване на общината с инвестиции във водопроводната инфраструктура и най-вече инвестиции в бъдещето на Струмяни - а именно децата и подрастващите с изграждането на множество детски и спортни площадки в няколко населени места. И през настоящата година продължаваме работата по големите инфраструктурни проекти, които не само променят облика на общината за десетилетия напред, но които чертаят бъдещето на нас и на нашите деца", каза Илиев.

Кметът обяви, че през следващата година започва модернизацията на центъра в село Микрево, който ще придобие изцяло нов, съвременен облик.

Ще бъде възстановена уличната мрежа в Струмяни, Илинденци и Микрево и обособяване на нови зони за отдих, детски площадки, спортни съоръжения за цялостно благоустрояване на общината.

"Имаме и една голяма амбиция, която, надявам се, ще реши за години напред проблема с доставянето на чиста и качествена питейна вода от бъдещия водопровод от сърцето на Пирин планина и това да стане наша обща цел, която ще реализираме с общи усилия", посочи кметът Емил Илиев.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама