Кметът на Банско дари 700 великденски яйца

08:07, 17 апр 17 25 522 Шрифт:
Автор:

Кметът на Банско Георги Икономов за поредна година празнува Великден на градския площад с хиляди местни граждани и туристи.

Той успя да изненада мали и големи с празничната програма и организирани състезания по борба с яйца.

Четири девойки, пременени в народни носии, раздадоха 700 великденски яйца на всички присъстващи за здраве и благоденствие. 

"Нека в този най-светъл на всички християни ден, отново да се обърнем към смисъла на възкресението, към истински важните неща в живота – вярата, любовта и разбирателството помежду ни. Нека семействата ви бъдат заедно с вас, за да споделите с тях радостта от празника. Нека Христос бди над вас, закриля делата ви и да бъде мирно всичкото съществуване занапред. Пожелавам на всички живот и здраве", пожела кметът Икономов.

Десетки деца се включиха в станалото вече традиция великденско надчукване с яйца. Най-добрите от всеки отбор премериха сили един срещу друг на сцената, където пред погледа на всички, стана ясен притежателя на най-здравото яйце – Елиа Иванова. Шестгодишната победителка получи кошница с бански деликатеси за великденската трапеза и червено яйце, подарък от кмета.

Народните изпълнителки Калина и Невена успяха да направят истински празник в сърцето на Банско, а най-темпераментните не се сдържаха и се хванаха на хорото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама