Кандидатстват за европейски стипендии в Югозападния университет

09:57, 18 апр 17 25 691 Шрифт:
Автор:

Европейската стипендия за специални постижения е увеличена от 200 на 300 лева. За успех, студентите ще получават месечно по 150 лева, информираха от Югозападния университет в Благоевград.

Студентите от редовна форма на обучение могат да подават формуляри за кандидатстване чрез интернет страницата на проекта - https://eurostipendii.mon.bg до 14 май. Класирането ще бъде обявено на 05 юни.

За „стипендия за успех“ могат да кандидатстват само студенти, обучаващи се по специалности от приоритетните професионални направления, които са положили успешно всички изпити по учебен план и средният им успех от предходните два семестъра (за студентите в първи курс – от първия семестър) е не по-нисък от добър 4.00. Кандидатите за „стипендия за успех“ подават попълнен онлайн формуляр и представят уверение за успех, заверено от учебен отдел.

За „стипендия за специални постижения“ могат да кандидатстват студенти, обучаващи се в редовна форма на обучение и положили успешно всички изпити по учебен план с успех от предходния семестър не по-нисък от добър 4.00. 

Стипендия за специални постижения се предоставя на студенти, обучаващи се по специалности от всички професионални направления, за участието им в научни, изследователски или практически разработки, или в художествено-творчески дейности, което удостоверяват с реализирания проект.

Всеки студент може да получи до три специални стипендии, ако има съответния брой участия в научни дейности в областта, в която се обучава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама