В Благоевград събират безплатно опасни отпадъци от домакинствата

17:50, 18 апр 17 25 493 Шрифт:
Автор:

Организирано е мобилно извозване на опасни отпадъци от няколко пункта в Благоевград.  Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила, замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.

На 24 април от 10.00 до 12.30 часа отпадъците ще се приемат на паркинга на улица "Скаптопара" номер 1. От 13.00 до 16.00 часа кампанията ще продължи на паркинга пред магазин "Аско Деница" в квартал „Грамада“. 

На 25 април от 10.00 до 12.30 часа специално оборудван микробус ще приема отпадъци на паркинга на улиците "Свобода" и "Симеон Радев". От 13.00 до 16.00 часа същия ден отпадъци могат да бъдат предавани в квартал "Струмско", при уширението на ул. "Битоля". 

Паралелно с кампанията за опасни отпадъци, Община Благоевград организира събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. 

Жителите на Благоевград ще могат да предават своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника, които ще бъдат извозвани безвъзмездно. 

Целта е чрез реализиране на двете кампании жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама