Санкционираха с 10 процента от заплатата благоевградски прокурор

12:23, 20 апр 17 25 941 Шрифт:
Автор:

Държавният обвинител Райна Бачева ще получава половин година 10 процента по-ниска заплата, решиха на заседание днес членовете на ВСС.

Финансовото наказание спрямо Бачева е ответен удар по водено срещу нея дисциплинарно производство, разпоредено от Сотир Цацаров през месец ноември миналата година.

Припомняме, че дисциплинарката бе по сигнал на директора на МВР-Благоевград.

Към полунощ на 18 октомври 2016 година, двама полицейски служители спрели за извършване на проверка лек автомобил, движел се с включени халогенни светлини, което е нарушение по Закона за движение по пътищата.

Колата управлявал синът на прокурор Райна Бачева.

Полицейските служители извършили проверката и съставили фиш за установеното нарушение.

Същият ден сутринта на мобилния телефон на единия от полицейските служители позвънила прокурор Райна Бачева, която му разпоредила до края на работния ден да се яви в кабинета й в Районна прокуратура-Благоевград.

Униформеният се явил в кабинета на Бачева. По време на срещата им тя показала на полицая снимка на фиша, обяснила му, че санкционираният шофьор е нейният син и му заявила, че констатираното нарушение е незначително, а детето й въобще не е следвало да се санкционира.

Три пъти повторила на полицая регистрационния номер на автомобила, управляван от сина й, и му разпоредила повече този автомобил да не се спира.

Точно преди месец главният прокурор Сотир Цацаров внесе второ искане пред ВСС за дисциплинарно дело срещу Райна Бачева.

То е за допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на Съдебната власт.

Предложението се основава на резултати от извършена проверка от прокурори от отдел "Инспекторат" във ВКП, образувана по сигнал на гражданин за недопустимо поведение на прокурор Райна Бачева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама