Стела Иванова е президентският медалист на Американския университет.

Тя бе наградена вчера на тържествена церемония в университетския център "Скаптопара" в Благоевград.

Студентката, която е от София, завършва със специалност "Журналистика и масови комуникации" и интердисциплинарна специалност по индивидуален учебен план "Крос-културни комуникации".

Стела получи най-голямото отличие на АУБ заради своя принос не само към общността на университета, но и към обществото като цяло. Тя активно участва в доброволчески дейности за защита на жени от домашното насилие, работила е с деца в неравностойно положение, деца аутисти и деца със синдрома на Даун. Също така е подпомагала каузи за достъп до образование на деца в ромски общности.

Приета е в "Оксфорд", където ще следва магистърска степен по "Международно развитие и социология".

Президентът на университета д-р Съливан откри церемонията, отбелязвайки, че това събитие е едно от най-вълнуващите за него, тъй като празнува успехите на талантливи студенти от цял свят.

Най-много награди получи четвъртокурсничката Цветиана Захариева.

Цветелина е от Варна. Тя е отличена за най-високи постижения по журналистика и масови комуникации, бизнес администрация и музика. Освен с отличен успех, Цветиана впечатли журито със своята лоюбознателност, креативност и отдаденост към общността на университета.

156 студенти бяха отличени в почетния списък на президента, а за да получат това признание, те трябва да имат успех между 3.80 и 4.00 по четирибалната система - между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване, за не по-малко от два семестъра.

Други 135 възпитаници получиха стипендии за свои постижения.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно