Студенти от София и Варна с президентски медали в АУБ

15:34, 20 апр 17 25 412 Шрифт:
Автор:

Стела Иванова е президентският медалист на Американския университет.

Тя бе наградена вчера на тържествена церемония в университетския център "Скаптопара" в Благоевград.

Студентката, която е от София, завършва със специалност "Журналистика и масови комуникации" и интердисциплинарна специалност по индивидуален учебен план "Крос-културни комуникации".

Стела получи най-голямото отличие на АУБ заради своя принос не само към общността на университета, но и към обществото като цяло. Тя активно участва в доброволчески дейности за защита на жени от домашното насилие, работила е с деца в неравностойно положение, деца аутисти и деца със синдрома на Даун. Също така е подпомагала каузи за достъп до образование на деца в ромски общности.

Приета е в "Оксфорд", където ще следва магистърска степен по "Международно развитие и социология".

Президентът на университета д-р Съливан откри церемонията, отбелязвайки, че това събитие е едно от най-вълнуващите за него, тъй като празнува успехите на талантливи студенти от цял свят.

Най-много награди получи четвъртокурсничката Цветиана Захариева.

Цветелина е от Варна. Тя е отличена за най-високи постижения по журналистика и масови комуникации, бизнес администрация и музика. Освен с отличен успех, Цветиана впечатли журито със своята лоюбознателност, креативност и отдаденост към общността на университета.

156 студенти бяха отличени в почетния списък на президента, а за да получат това признание, те трябва да имат успех между 3.80 и 4.00 по четирибалната система - между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване, за не по-малко от два семестъра.

Други 135 възпитаници получиха стипендии за свои постижения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама