Френският посланик с висока оценка за Благоевград

16:45, 20 апр 17 25 409 Шрифт:
Автор:

Благоевград се включва в градовете, в които се организират 100-те най-големи събития на франкофонията в цял свят,  съобщи на среща с кмета Атанас Камбитов посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел.

Заслугата за световното признание е организирането и провеждането на фестивала "Франкофоли", който предстои през месец юни в Благоевград за трета година.

Инициативата носи името "Голямата обиколка" и включва 100 населени места в света, в които се популяризира френската култура.

Благоевград е избран лично от министъра на външните работи на Франция, поясни посланик Ерик Льобедел.

"Самият факт, че Благоевград е фигурира в списъка, ще позволи тук да бъдат привлечени туристи, не само от Европа, но и от други държави. По този начин, от една страна, събитието ще бъде доразвито, а от друга, ще допринесе за разработването на Месец на франкофонията. Следващата година той ще се проведе през месец март, а един от основните участници ще бъде именно Община Благоевград", коментира Ерик Льобедел.

Кметът Камбитов определи този факт, като оценка за положените усилия, фестивалът „Франкофоли“ да бъде възроден и да се превърне в емблема за на града.

По време на срещата бяха обсъдени още възможностите, които Благоевград предлага за туризъм и инвестиции, част от мащабните проекти, по които Общината работи, както бъдещо сътрудничество за реализация на съвместни инициативи.

Община Благоевград има възможност да участва във френско-българския конкурс "Еко община" - конкурс, който позволява да бъдат отличени най-добрите общини, а показателите са енергийна ефективност, управление на водата, управление на отпадъците", заяви Ерик Льобедел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама