Празникът на земята събра деца, еколози и общинари

07:59, 22 апр 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празникът, организиран от Байсенова дирекция-Благоевград, се проведе в Симитли и събра десетки деца, общинари и представители на екологични институции.

Сред тях бе и кметът Апостол Апостолов.

Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. 

Международната мрежа за Деня на Земята е посветена на каузата всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна.

В духа на мотото на празника - "Повишаване знанията за околната среда и климата", бяха и всички мероприятия, организирани от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“. 

В навечерието на Ден на Земята програмата започна с изпълнение на тематични танцови и музикални произведения на ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“,  град Симитли.

Приключенският дух на малките търсачи бе предизвикан с играта „Тайните послания“, в която чрез отгатване на поредица от интересни загадки децата преследваха съкровище, скрито от злите природни стихии. 

С материалите, използвани в играта – от стъкло, пластмаса и хартия беше демонстрирано разделното събиране,  акцентирана бе необходимостта от него и ползите му за опазването на околната среда. 

На присъстващите бе прожектиран анимационният филм „Ози Озон“, който ги отведе на едно изследователско пътешествие към озоновия слой. 

С цел обогатяване на местната флора, на територията на парка бяха засадени подходящи дървесни видове, съобразени със сезона и спецификата на района.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама