Стартира Планинското рали в Благоевград

14:36, 22 апр 17 25 489 Шрифт:
Автор:

Започнаха квалификациите в рамките на Планинското рали.

Стартът е тази неделя. Състезанието е кръг от националния шампионат по планинско изкачване и се провежда на пистата в благоевградското село Делвино.

Сред заявените състезатели са победителят от първият кръг в генералното класиране Христо Манолов, Илия Царски, Пламен Камбуров, Георги Георгиев, Юлиян Телийски, Любомир Мечков.

В HC1 са се заявили четирима състезателя, а в HC2 3-ма. Освен Телийски и Мечков, в HC2 ще вземе участия и Иван Русинова зад волана на Субару Импреса.

В HC3 са се заявили редовните участници Стефан Стоев, Ивелин Чапанов и Косю Йорданов, които ще трябва да се изправят срещу местните пилоти Васил Тодоров,Иван Кожарски и Мартин Гаврилов, заедно с Марин Ледеров от „Ефко Рейсинг“.

В HC4 участие са заявили 6 души. Фаворит за победата тук отново е Александър Димитров- Пъчо със своето Саксо.

В HC5 са заявени четирима души, в RC4 трима а в RC5 броят на заявилите е петима.

Официалното откриване на състезанието е предвидено днес пред Ларго Мол. Стартър на тренировките е в 14:30 часа в три манша.

В неделя състезанието ще стартира от 10:00 часа отново в три манша, а награждаването е предвидено за 15:00 часа на старта на трасето. Трасето се затваря за автомобили 1 час преди старта и в двата дни, като между маншовете ще има дрифт шоу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама