Ансамбъл "Пирин" с концерт за юбиляр

12:36, 25 апр 17 / Култура 25 497 Шрифт:
Автор:

С концерт, който ще се проведе днес от 18.30 часа в зала „Яворов“, ще бъде почетена 70-годишнината от рождението на Тодор Бекирски. 

От 1978 година той е главен хореограф на ансамбъл “Пирин” и автор на музикално-танцови постановки за почти всички ансамбли в България. Тодор Бекирски е създател на хореография и режисура на авторски произведения и спектакли на фолклорна основа, които се играят на сцените: „Карнеги хол” – Ню Йорк; Концертна зала – Нешвил; „Кенеди център” – Вашингтон; Чикагска филхармония; „Елизабет Куин” – Ванкувър и много други в САЩ, Канада, Южна Америка, Китай, Австралия и в повечето страни от Европа. 

По повод 65 години и 45 години творческа дейност е награден със „Златна лира” на СБМТД  за 2012 година и с „Почетна грамота и плакет” за изключителен принос в развитието на българската култура на  Община  Благоевград, носител и на множество други отличия. В негова чест, публиката ще види едни от неговите произведения, представени от емблемата на Пиринския край Ансамбъл „Пирин“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама