Събраха и извозиха в депо опасни отпадъци

14:32, 25 апр 17 25 428 Шрифт:
Автор:

 Гоце Делчев събраха и извозиха безплатно за гражданите опасни отпадъци.

В рамките на кампанията бе организиран мобилен пункт на площад "Македония", където домакинствата занесоха съхранявани в домовете си опасни за здравето и околната среда химически вещества и уреди.

Само за часове в пункта бяха събрани 12 килограма опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества, 5 килограма киселини, 9 клограма основи, флуоресцентни тръби и други отпадъци, съдържащи живак, живачни термометри, цитотоксични и цитостатични лекарствени продукти.

Общото количество на събраните опасни отпадъци от домакинствата в рамките на проведена кампания за деня е 28 килограма, отчетоха от Общината.

Следващата кампания по събиране на опасни отпадъци чрез мобилен пункт ще бъде на 20 октомври.

В този мобилен събирателен пункт домакинствата могат да предадат: живачни термометри и ампули, живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

Община Гоце Делчев получи грамота за отличие заради своя принос в изграждането на национална система за събиране на опасни отпадъци от домакинствата в България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама