Обирджията на банковия клон в благоевградския КАТ остава в ареста

16:46, 28 апр 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

26-годишният Илия Илиев, по прякор Тарантулата, обрал преди два дни банковия клон на ЦКБ, намиращ се в КАТ-Благоевград, остава в ареста, предаде БГНЕС.

Най-тежката мярка постанови в 16 часа днес съдия от Районен съд-Благоевград. Задържането под стража Илиев може да обжалва пред Окръжен съд на 9 май.

Илия Илиев бе задържан за 72 часа на 26 април след обяд. През нощта на 25-и срещу 26-и април, той открадна с взлом метална каса от гише в офис на „ЦКБ” АД – клон Благоевград, находящ се в сградата на КАТ при ОД на МВР Благоевград. „Ударът” на Тарантулата бе на стойност 15 254,86 лева и 3 585 евро.

Илиев бе разкрит само 6 часа след установяването на взлома и задържан на ул. „Малешево” в квартал Грамада, където живее при приятелката си. Час от открадната сума бе открита в автомобил „Ланчия” със софийска регистрация, а друга на тавана на квартирата му в Грамада. Веднага след обира Илиев, който има висше образование, се разплатил с приятел, от който бил взел заем, откупил си лаптопа от заложна къща, дал „някой лев” и на майка си. Останалата сума скрил под камък край пътя за село Бистрица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама