Предупредиха собственици на пасящите животни в Банско

09:48, 19 май 17 25 543 Шрифт:
Автор:

Общинари, земеделски стопани и служители на реда се обявиха срещу безстопанствени и безотговорно пуснати да пасат в Банско животни.

Кметът Георги Икономов проведе среща с производители и животновъди, на която бяха обсъдени нарушенията, правата и задълженията им.

"Основните проблеми са пускането на животни безстопанствено, които влизат в градини и земеделски имоти, като унищожават насажденията. Това се случва всяка година и то нееднократно. Опитът ни показва, че се допуска от едни и същи животновъди, които вече са предупреждавани. В тази връзка съм инициирал промени в Закона за опазване на селскостопанското имущество, който е изключително остарял и трудно приложим към днешните условия", заяви пред присъстващите Икономов.

С оглед гарантиране сигурността на хората в околностите на населените места, той призова всички да спазват издадената заповед, с която се ограничава бройката на кучетата, придружаващи едно стадо. Те трябва да са до две, снабдени със спъвачки, които ограничават скоростта им на придвижване.

За изминалата година са съставени 10 акта за констатирани нарушения по Закона за опазване на селскостопанското имущество, 35 жалби и множество сигнали на граждани за нанесени щети на селскостопанска продукция.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама