Бакалаври от 17 държави ще получат дипломите си в Благоевград

15:38, 19 май 17 25 469 Шрифт:
Автор:

Церемонията по дипломирането на 23-я випуск на Американския университет ще се състои на 21 май от 10.30 чса на централния площад "Георги Измирлиев".

Бакалаври от 17 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. 

Около половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Грузия, Русия, Албания, Казахстан и Украйна. В церемонията ще участват и 23 студенти от четиринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБГ в София.

65% от студентите на АУБГ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 35%, следващите са „Икономика”, „Политически науки и международни отношения”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

Отличник на випуска с 4.00 (по четирибалната система за оценяване) е Стефан Иванов от Сливен, който се дипломира с две специалности – “Математика” и “Компютърни науки”. Втори по успех са Алекс Ангелов от Габрово със специалности “Компютърни науки” и “Икономика” и Десислава Вълкова от Берковица, която завършва с две специалности – “Бизнес администрация” и “Информационни системи”, както и подспециалност “Икономика”.

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде Н. Пр. Джон Байърли – посланик на САЩ в България от 8 септември 2005 до 25 юни 2008. През 2008 година е награден с орден „Стара планина“ „за изключително големите му заслуги за развитие на отношенията между Република България и Съединените американски щати и по повод окончателното му отпътуване от страната.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама