"Нощ в музея" организират в Благоевград

09:43, 20 май 17 / Култура 25 580 Шрифт:
Автор:

Благоевград се включва за 11-та година в Европейската инициатива "Нощ на музеите".

Регионалният исторически музей отваря врати за всички посетители, които имат възможност безплатно да разгледат експозициите и да се включат в различни мултимедийни презентации.
 
Програмата започва в 15.00 часа с музикалните изпълнения на малките таланти от Вокално студио "Фа диез" - Благоевград.
 
В 15.30 часа се открива гостуващата изложба на Исторически музей – Попово "И ние бяхме деца", представяща колекция играчки от първата половина на миналия век.
 
От 16.00 часа Куклен театър – Благоевград представя "Пепеляшка", в 17.00 часа отваря работилничката на интерактивна експозиция "Музеен детски кът".
 
Децата имат възможност да направят кукли от парцали.
 
В 18.00 часа гостуващата изложба на италианския художник Анджела Окипинти и Италианския културен институт "Светът на мита и духовността между минало и настояще", със своите необичайни инсталации, ще потопи публиката в мистичния разказ за срещите на минало и настояще, на свещено и тленно, на денят и нощта. 
 
Официалното откриване на Европейската нощ на музеите е в 19.00 часа. 
 
За седма поредна година, приятели и съмишленици на музея ще получат своя заслужен приз - почетни грамоти за популяризиране на културно-историческото наследство и дейността на РИМ – Благоевград. В 20.00 часа ще стартира уъркшоп по български танцов фолклор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама