Джон Байрли бе на дипломирането на випуск в Американския университет

16:25, 21 май 17 25 519 Шрифт:
Автор:

Бакалаври получиха дипломи на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград.

Специален гост и оратор на церемонията по завършването бе Джон Байърли - американски дипломат, два пъти заема поста на посланик в България и Русия, има орден за заслуги и почетен орден от президенти на САЩ.

Той се обърна с поздравителна реч към студентите и преподавателите в Американския университет.

"Бих искал да благодаря на университета, че успях да се върна отново в България. Като посланик съм посещавал университета, никога не е било само минаване винаги съм искал да изслушам различните дискусии между националностите и различните вярвания и винаги съм си тръгвал просветен.

Като възпитаници вие сте уникална подготовени и имате истински важните ценности, които малко хора притежават. Не съм се запознал лично с всички ви, но смятам, че познавам добре университета и за това познавам и вас. Оставете този свят в по- добро състояние от това, в което сте го открили, подготвени сте да бъдете активни и да промените света. Считам, че мога да кажа това с гордост - Американския университет е символ на обединението между две страни, които са направили нещо важно за света, като са създали този университе", каза Джон Байърли.

Бакалаври от 17 държави получиха дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса.

Отличник на випуска с 4.00 - по четирибалната система за оценяване, е Стефан Иванов от Сливен, който се дипломира с две специалности "Математика" и "Компютърни науки".

Втори по успех са Алекс Ангелов от Габрово със специалности “Компютърни науки” и “Икономика” и Десислава Вълкова от Берковица, която завършва с две специалности "Бизнес администрация" и "Информационни системи", както и подспециалност "Икономика".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама