Клон на топола се отчупи и стовари върху детска площадка

17:22, 23 май 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 10-метров клон с диаметър 50-60 сантиметра се отчупи от топола и падна върху детска площадка в Благоевград, дете играещо там оцеля по чудо, предаде БГНЕС.

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 16 часа днес от парк "Скаптопара", намиращ се между ул. „Даме Греув” и река Бистроца.

Жена излязла на терасата на кооперацията в съседство с детската площадка, когато чула трясък. Клонът се е отчупил на височина от 5 метра и се стоварил между два къта на площадката.

Жената видяла, че по време падането на клона на площадката имало дете, което прекосявало от единия кът към други. Намирало се в обсега на падане на клона. Помислила си най-лошото, когато след това видяла, че бабата прегръща внучето си.

Жената подала сигнал на тел. 112 и слязла долу. Малко след 16 часа пристигна специализиран автомобил на РС ПБЗН-Благоевград, пожарникарите нарязаха дървото и си тръгнаха. Клоните и стволът трябва да го приберат служителите на общинската фирма „Биострой”.

По време на инцидента на площадката е била почти пуста, преминаващите не искаха да помислят какво би станало, ако тя бе пълна с малчугани, каквато е след 17 часа. Паркът се намира северно от коритото на река Бистрица, под пречупилата се топола минава пешеходна алея, свързваща двата моста над реката - тези на улиците „Димитър Солунски” и „Джеймс Баучер”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама