Дариха нотно издание от школата на Дънов

09:53, 25 май 17 25 717 Шрифт:
Автор:

Библиотеката на Югозападния университет получи дарение нотно издание "Музика и песни от времето на школата на учителя Петър Дънов". Над изданието е работено 12 години с архивни документи, предоставени от д-р Вергилий Кръстев и Благовест Жеков.

В създаването му участва и д-р Ставри Ангелов, преподавател в специалност "Съвременна хореография" благоевградския университет.

Нотното издание съдържа партитури, щимове, текстова част и компактдиск. Те са осъществени в аранжимент на ученика на Дънов, Филип Стоицев, в редакция на корепетиторът от катедра "Хореография" Ставри Ангелов, чиито авторски принос са и част от клавирните аранжименти на песните на Дънов. 
Изданието е библиофилско, в лимитиран тираж от 100 бройки, една от които е притежание на библиотеката.

Първата книга съдържа партитури на музика и песни за камерен оркестър с и без вокални и инструментални солисти, хор и камерен оркестър със солисти и хор. Към тази първа книга има 9 приложения, съдържащи щимовете към партитурите.

Втората книга представя музикалния архив на д-р Филип Стоицев, с показалец на заглавията в книга 1 и деветте приложения. Третата книга е със солови разработки, аранжименти с акомпанимент на китара или пиано и партитури за камерни състави в седем приложения.

Четвъртата книга – музикалният архив на д-р Филип Стоицев е допълнен с неговите коментари върху песните и показалец на заглавията в книга 3 и седемте приложения. 
Компактдискът съдържа изпълнения на част от аранжиментите на д-р Стоицев – оркестрови и със солисти.

Изданието е налично и в ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ, БЕЗПЛАТНО, на следния адрес: http://www.izgrevat.com/page_399.html.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама