Протест в ОбС заради неасфалтирана улица

15:17, 26 май 17 25 551 Шрифт:
Автор:
Живеещи на улица "Възрожденска" в Благоевград влязоха на протест по време на заседание на ОбС днес. Те настояват за спешен ремонт на улицата, която е в широк център на града.
 
Близо 900 000 лева ще бъдат заложени в бюджета за 2018 година за изграждане на улица „Възрожденска“ в IV микрорайон. Това заяви на редовна сесия на Общински съвет кметът на Благоевград  Атанас Камбитов.
 
Той поясни, че улицата ще бъде направена  ще бъде направена по действащия Регулационен план, приет преди през 2001 година. Предвидено е да бъдат положени  ВиК мрежи и съоръжения, да бъдат направени подпорни стени, асфалтиране и осветление. 
 
На въпрос на жители, живеещи в района, по какъв начин може да бъде изменен Регулационният план, кметът Камбитов поясни, че процедурите могат да отнемат около 2 години време.  
 
„За улица „Възрожденска“ има изготвен работен проект, отчуждителните мероприятия на място също са направени, по действащата регулация. Tази година в IV микрорайон са заложени 6 улици по ОП „Региони в растеж“. Още две са залегнали в инвестиционната програма на Община Благоевград. В следващите 2-3 години усилията ни са концентрирани върху изграждане на инфраструктурата в IV микрорайон“, обясни кметът Камбитов. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама