Откриват фестивала "Франкофоли"

08:07, 17 юни 17 / Култура 25 760 Шрифт:
Автор:

Големите звезди на тазгодишното издание на фестивала „Франкофоли“, който започва днес, са световноизвестната френската соул певица Имани и любимата на българската публика електро суинг банда Паров Стелар. 

Преди тях ще подгряват една от водещите групи на македонската алтернативна сцена „Фолтин.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и директорът на френския фестивал Фредерик Шарпай, разкриха детайли за фестивалните вечери.

Фестивалът се провежда на открито в парк „Македония“, при вход свободен за всички жители и гости на града. След 16.00 часа теренът ще бъде отворен за зрители, в 17.00 часа DJ Martеn ще пуска музика за най-нетърпеливите. От 19.00 часа ще подгряват Фолтин, а Имани ще се качи на сцената в 21 часа с двучасов концерт. Следват Паров Стелар с тяхното музикално и визуално шоу.

В досегашните две изключително успешни издания на фестивала на сцената се качиха едни от най-разпознаваемите музиканти на съвременната музикална сцена - ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер.

Тази година  „Франкофоли“ в Благоевград беше обявено за едно от 100-те най-големите франкофонски събития в света за 2017, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г. според проекта „Голямата обиколка“.  Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на република Франция.  Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама