Делегация от Сърбия на посещение в Банско

14:47, 17 юни 17 25 664 Шрифт:
Автор:

Кметът на община Пирот  Владан Васич, както и председателят на местната скупщина – Милан Попович, се срещнаха със заместник-кметовете на Банско Асен Кирицов и Ивайло Ръхов, за да обменят опит и добри практики в областта на местното самоуправление и администрация.

Кирицов запозна своите сръбски колеги с икономическия и туристически профил на Банско, с бюджетната политика, както и с политиката на общината за популяризиране на дестинацията като целогодишна. Дискутиран бе и въпроса за финансиране на инвестиционните проекти и израждането на инфраструктурата в общината.

„За град с постоянно население от 10 000 души, по време на активния сезон се добавят още толкова временно заети, а отделно от това туристите, това представлява сериозно предизвикателство. Видно е, че сте вложили сериозен ресурс във ВиК инфраструктура, почистване, осигуряване на обществен ред и сигурност, улична рехабилитация и подобряване на градската среда. Придобили сте опит, който е ценен и полезен за нас”, сподели впечатленията си сръбският градоначалник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама