В Белица искат здравен център и път

16:42, 20 юни 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народните представители от БСП Богдан Боцев и Николай Бошкилов посетиха община Белица, където се срещнаха с кмета Радослав Ревански и с жители на общинския център.  

Три основни проблема е поставил пред народните избраници кмета на Белица. Първият от тях касае изграждането на Спешен център, тъй като към момента такъв в общината не съществува. 

„Когато има спешен случай се налага да идва линейка от Разлог, което за всички е ясно, че не е най-добрият вариант“, коментира Богдан Боцев. 

Вторият въпрос е довършването на една от важните улици в Белица, която до момента е ремонтирана със средства на общината, но те не достигат за да бъде окончателно завършен ремонта. „Поехме ангажимента да поставим тези въпроси през министъра на здравеопазването и министъра на регионалното развитие и благоустройството, тъй като разрешаването им е в тяхната компетенция“, допълни Николай Бошкилов.

Третият голям проблем, който е на дневен ред в община Белица, е пътят от село Семково до парка за танцуващи мечки. „Става въпрос за горски път, който обаче не се поддържа както трябва и към момента е непроходим“, уточни Богдан Боцев. 

Това, което трябва да се направи е той да бъде почистен, като за целта народните представители ще потърсят съдействие от Регионалната дирекция по горите - Благоевград и Югозападно държавно предприятие - Благоевград. 

По-късно, по време на среща с жители на Белица, пред народните представители отново е бил поставен въпросът за ниските заплати и пенсии и най-вече за липсата на работа в общината. „Безработицата в община Белица е повече от 50 %, което е наистина страшно. Тези хора нямат почти никакви варианти за намиране на работа и са принудени да избягат в чужбина, да отидат в по-големите градове на страната или да останат безработни, което обрича на мизерия семействата им. Нужно е час по-скоро да се промени държавната политика и инвеститори да бъдат насочвани да развиват своя бизнес в по-малките общини на страната“, коментира Боцев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама