Разлог повишава капацитета на учители и ученици

15:56, 22 юни 17 25 646 Шрифт:
Автор:

В Разлог започна 5 дневно обучение по проект „Изпълнение на образователни методи - "учене чрез правене" при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища”, с акроним „Направи и научи”.

Обучението бе открито от кмета на града Красимир Герчев.

На форума участва Божко Стоянов – секретар на Община Гьорче Петров, Македония. 

Обучението е част от дейностите на проекта и има важната роля учителите от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Баня, община Разлог и ОУ „Мирче Ацев” (Македония) да придобият нови и по-добри знания за възобновяемите енергийни източните. Целта  е след  проведеното обучение  е да бъдат въведени нови образователни методи в основните училища за преподаване на извън класен материал за ефективно използване на слънчевата енергия.  

Изпълнението на дейностите по проекта ще доведе до създаването на мрежа от преподаватели за бъдещо сътрудничество и ще успее да  свърже учители от различни държави. Проектът дава възможност децата и младежите в основните училища да научат повече за слънчевата енергия и да растат по-информирани за жизненоважната роля на слънчевите панели в променящия и зависим от електрическата енергия свят.

Паралелно с дейността по обучение на учителите, представители на Община Разлог и Община Гьорче Петров работят в партньорство по създаване на документ за  стратегическо партньорство за иновации и обмен на добри практики в сферата на образованието между двете общини. Стратегическото партньорство ще даде голям принос за повишаване на качеството на основното образование, както и за повишаване на капацитета на учителите. 

Основната цел на проекта е чрез практическо обучение учениците от основните училища да научат повече за възобновяемите енергийни източници, използването и популяризиране на слънчевата енергия, както и за самото производството на енергия. Очаква се повече от 300 ученици да повишат знанията си за възобновяемите енергийни източници и да бъдат включени в дейностите по проекта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама