Задържан пореден телефонен измамник

14:46, 27 окт 17 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Районна прокуратура – Благоевград, Д. Пашов на 24 години е задържан и привлечен като обвиняем за това, че в периода от 09.10.2017 г. - 25.10.2017 г., в гр. Благоевград и гр. Симитли той в съучастие с неустановено до сега лице е измамил четири жени.

Първата пострадала била на 89 години от гр. Благоевград. Обвиняемият й заявил, че следва да му бъде предадена парична сума в размер на 2000 лева, която спешно трябвало да бъде платена за получаване на документи, предназначени за внучката й.

Седмица по-късно, отново в гр. Благоевград, Пашов въвел в заблуждение друга жена, на която било казано, че в митницата е пристигнала пратка с документи от чужбина за неин племенник. Тя следвало да предаде парична сума във вид на капаро, за да ги получи. В противен случай въпросните документи щяло да бъдат върнати обратно и впоследствие да струват двойно по – скъпо. По този начин на пострадалата била причинена вреда в размер на 2000 лева.

По същия начин, на 18.10.2017 г., била измамена жена в гр. Симитли, платила 750 евро.

На 25.10.2017 г., в гр. Благоевград, на ул. „Майор Стефан Иванов“, обвиняемият Пашов, отново в съучастие с неустановено по делото лице, направил опит да възбуди и поддържа заблуждение у възрастна жена за необходимостта от спешно плащане на 2000 лв. за документи за внучката й. Този път обаче намеренията му останали недовършени, поради подаден сигнал и намеса от страна на полицейски служители при 01 РУП Благоевград, пристигнали на място.

Към настоящия момент по делото са извършени първоначалните действия по разследването - разпит на четирите пострадали жени и полицейски служители, както и разпознаване на лица и предмети, съобщават от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама