Съдят измамник, представял се за репортер на bTV

16:58, 27 окт 17 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През м. януари 2017 г. тридесет и четиригодишният С. Павлов, след като гледал телевизионно интервю с кмета на община Белица – Р. Ревански, решил да се облагодетелства по измамен начин.

На 26.01.2017 г. той намерил служебния телефонен номер на община Белица, на който се обадил с цел да реализира престъпните си намерения. Отговорил му експерт по връзки с обществеността, на когото Павлов заявил, че иска да разговаря с кмета. След като му било обяснено, че Ревански не се намира в сградата, обвиняемият се представил с имена Добромир Михайлов и оставил телефон за връзка с молба кметът да му се обади.

По-късно същия ден разговорът между двамата се е осъществил, като обвиняемият заявил, че е репортер от телевизия bTV и съдейства за събиране на средства за лечение на болно момче от с. Нови хан. Той обяснил на кмета, че детето пътува към болница и има спешна нужда от парична сума в размер на осемдесет лева, които не достигат за провеждане на лечението му. В отговор Ревански поел ангажимента да помогне, като предостави посочената сума. На свой ред измамникът уточнил, че парите следва да бъдат преведени до Централна поща в София до поискване, като посочил истинските си лични данни.

Кметът разпоредил на своя служителка да изпрати пощенски запис от негово име, като за целта предоставил лични средства.

В 14:15 ч., в пощенска станция в гр. София, Павлов получил изпратената с експресен превод сума в размер на 80 лева.

В хода на досъдебното производство по делото, чрез изготвената графическа експертиза, по категоричен начин е било установено, че обвиняемият лично получил въпросната парична сума. Всички ръкописни цифрови и текстови обозначения, както и подписът за получател, са били изпълнени и положени именно от него.

Впоследствие обвиняемият Павлов посетил пострадалия от действията му кмет, като изразил съжаление за стореното и обяснил, че го направил поради нужда от пари.

Районна прокуратура – Разлог е привлякла С. Павлов в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Той многократно е осъждан за извършени престъпления от общ характер, предимно такива против собствеността. След внасянето в съда на обвинителния акт предстои насрочване на първото съдебно заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама