Тежка катастрофа затвори пътя между Благоевград и Симитли

08:09, 01 фев 18 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежка катастрофа затвори главен път Е 79 между Благоевград и Симитли, съобщи БГНЕС. В 02.30 часа е получен сигнал за катастрофа между товарен камион и лек автомобил. Катастрофата е станала на 500 м. след разклона за село Железница в посока Симитли. 

Лек автомобил Фолксваген голф с врачанска регистрация, пътуващ към Благоевград, навлиза на лява крива в насрещната лента. Идващият насреща му ТИР МАН с благоевградска регистрация, за да избегне челен удар, къса 30 м. мантинела, след което влекачът се завърта и затваря напълно пътното платно. 

Целият участък е залят с гориво, което се е изсипало от резервоара на товарния автомобил. 

Участъкът от пътя между разклона на Железница и Симитли е затворен за движение. товарните автомобили изчакват на място, а леките са отклонявани по обходния маршрут, оттатък река Струма. В 04.00 часа пристигна следствен екип за заснемане на автопроизшествието. Предстои пътят да бъде опесъчен, а товарният автомобил - изтеглен. Главният път ще остане затворен поне още 4 часа. 

В лекия автомобил е пътувал само водачът, който е приет в МБАЛ с фрактури на крайниците. Автомобилът е размазан от удара. Той е 45-годишен мъж от врачанското село Галиче. Приет е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с политравма - фрактура на капачка на коляното, натъртвания в гръдната област и контузия на главата. Предстоят му допълнителни изследвания, тъй като не си чувства долните крайници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама