Стартира втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ в Западна България

10:30, 12 фев 18 25 1491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от 12-ти клас от гимназии от 11 града в Западна България - София, Плевен, Дупница, Благоевград, Кнежа, Етрополе, Пирдоп, Козлодуй, Монтана, Перник и Видин, ще се състезават във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който ще се проведе на 16 февруари 2017 г. Те ще решават две задачи - въпроси с множествени отговори, и една електротехническа задача. Резултатите ще станат известни в края на февруари, а месец по-късно ще се проведе финалният трети кръг.

Домакини на втория кръг са професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София, където ще се явят състезателите от София, Етрополе и Пирдоп, професионалната гимназия по техника и електротехника в Монтана „Христо Ботев“, където ще се състезават учениците от Монтана, Плевен, Ловеч, Кнежа, Козлодуй и Видин и професионалната гимназия по техника и строителство в Перник „Арх. Й. Миланов“, където знанията си в областта на електротехниката ще премерят учениците от Перник, Дупница, Кюстендил и Благоевград.

Състезанието се организира за шеста поредна година. То е част от Графика на националните състезания по професии през учебната 2017–2018 г. на Министерството на образованието и науката.

Финалният кръг на състезанието ще бъде в края на март. Тогава ще се състезават 12-те победители от втори кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2018 г. Те ще получат стипендия в размер на 500 лв. (без данъци) и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Допълнителна информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама