До 250 лв. глоба за собствениците на питбул, нахапал дете и баба в Дупница

11:45, 14 фев 18 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 250 лв. глобяват собствениците на питбул, нахапал дете и баба в Дупница. Майката на 4-годишната Никол, коментира пред NOVA, че няма да остави нещата така.

4-годишната Никол е с три шева на главата след вчерашната случка, когато кучето на съседите на бабата е нападнало детето. Възрастната жена и стопаните на питбула делят два етажа на една къща и ползват общ двор.

В понеделник бабата изпраща дъщеря си и двете си внучки, а кучето ги напада. Хвърля се срещу 4-годишната Никол, а баба й застава над нея, за да я спаси.

В полицията са подавани многократно жалби срещу стопаните заради кучето. "Доскоро се разхождаше свободно в двора. Собствениците казваха, че той си играел", разказва майката на Никол, Радостина.

Майката на 4-годишното момиче не смята да оставя нещата така и ще си търси правата. "Не искаме да махат кучето, а да го заградят и да не се разхожда свободно", коментира бабата.

Радостина от своя страна показва заграден двор, в който има друго куче и също счита, че е възможно да се опазят хората с ограда. Притеснява се за психическото състояние на детето и как нападението ще се отрази все пак на дъщеря й. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама