Детското отделение в болницата в Сандански спря приема на пациенти

09:30, 14 мар 18 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От няколко дни детското отделение на болница "Югозападна" в Сандански затвори врати и не приема пациенти. Липсват педиатри, които да дават дежурства в медицинското звено. От Община Сандански обясниха, че е създадена организация спешните случаи да се транспортират в съседния Петрич и се търси решение на проблема. Болницата обслужва пациенти от четири общини - Кресна, Струмяни, Сандански и Петрич, съобщи БНТ.

През последните дни няколко педиатри са напуснали болницата с мотива, че са натоварени в частните си кабинети. В момента в детското отделение има само един специалист, които се грижи за вече приетите деца, но не се приемат нови.

От ръководството на болницата отказаха да коментират проблема. Въпреки проведените разговори и преговори с педиатрите в Сандански, те отказват да се върнат на работа в отделението. От община Сандански казаха, че в момента се опитват да привлекат детски специалисти от съседните градове.

За да бъде възстановен приема в отделението, е необходимо да бъде назначен поне още един педиатър. До тогава спешните случаи ще бъдат настанявани в болницата в Петрич, където капацитетът на детското отделение е 25 легла.

Илко Стоянов, заместник-кмет на община Петрич: "Естествено, няма да бъде върнато нито едно дете. Това се е случвало и друг пъти, когато е имало грипни епидемии. Веднага разширяваме отделението, докарваме допълнителни легла. То това е предимството на общинските болници. Всъщност те не връщат нито един пациент".

От общината в Сандански обясниха, че се надяват проблемът да бъде решен в най-скоро време. А майките в курортния град остават в протестна готовност ако отделението не отвори врати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама