Четири града аплодираха автобиографията на Стефан Данаилов (СНИМКИ)

18:00, 02 апр 18 / Култура 25 1263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири поколения българи присъстваха на представянията из страната на автобиографичната книга за най-обичания актьор Стефан Данаилов „Романът на моя живот“, в съавторство с журналиста Георги Тошев. Срещите се проведоха в градовете Чирпан, Сливен, Казанлък и Бургас. 

Нестихващи аплодисменти и препълнена зала посрещнаха Стефан Данаилов в Бургас.  Проф. Стефан Данаилов се появи лично само в морския град и си припомни как в града преди много години става популярен с участието си в сериала „На всеки километър“ в ролята на майор Деянов. Като поздрав към публиката от останалите градове в първия лъч на турнето проф. Стефан Данаилов предварително беше записал лично послание, в което споделя незабравими моменти от тези места.

Гранд хотел и СПА „Приморец“ се оказа, че пази доста спомени от бурната младост на Данаилов, който не пропусна да загатне за тях с фразата „Ако стените можеха да говорят…“. Бургас пък заема важно място в живота на актьора и той признава: „Аз съм изживял едни от най-щастливите моменти на моя живот в Бургас и околностите му. Имам много спомени от младежките си години. Тук съм играл много театър, правил съм халтура, тук съм припадал и съм се напивал като казак. Едно от най-красивите неща в живота си съм изживял в Бургас, тук се вихреше любовта ми с Мери“.

Георги Тошев представи обичания актьор пред бургаската общественост с думите: „Бургас за Стефан  Данаилов е и любов, Бургас е градът, в който професор Данаилов за първи път разбира, че е известен, а книгата трябваше да бъде четивна, трябваше да отговаря на духа на Стефан Данаилов, а той е един лек, усмихнат човек. Така са талантливите".

„Тук съм преживял един от най-щастливите си моменти. В Бургас съм получил първата си голяма награда – заедно с Марги Хранова на Есенния фестивал за трудовите хора и морето. После ядохме и пихме три дни, а жена ми, бог да я прости, ме пита: „Хайде, какво става? Няма ли да си идваш? Такова празненство правиш, че все едно си получил Оскар“, разказа още Стефан Данаилов.

На първия ред бяха и колегите му от бургаския театър Димитрина Тенева и Юрий Ангелов.

Професор Данаилов лично потвърди, че на 7 май ще присъства във Фестивалния комплекс във Варна, където варненската публика ще може да гледа спектакъла, подготвен по повод юбилея му.

В препълнените зали на срещите бе представен и документалният филм „Монолог“ на Георги Тошев и Ема Константинова.

Третият тираж на една от най-продаваните биографии през последните години е вече по книжарниците в цялата страна.

„Романът на моя живот“ продължава своето национално турне. На 16 април в Операта в Стара Загора също ще се играе спектакълът по повод юбилея на проф. Данаилов със специалното участие на неговия последен клас от НАТФИЗ и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Божидар Мицев. Това събитие ще се случи в присъствието на Мастера.

Следват още:

•     Карлово – 17.04. (вторник) 2018 г. – 18,00 ч. – камерна зала на Народно читалище „Васил Левски-1861“. Срещата е част от „Маратон на четенето“.

•     Димитровград – 18.04. (сряда) 2018 г. – 18,00 ч. – Градска библиотека „Пеньо Пенев“

•     Асеновград – 19.04. (четвъртък) 2018 г. – 17,30 ч. – Градска библиотека „Паисий Хилендарски“

•     Благоевград – 16.05. (сряда) 2018 г. –  в рамките на театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“
 
На 19 май от Флоренция започва и европейското турне на книгата и филма, посветени на Стефан Данаилов. След това българската публика от още пет европейски града ще се срещнат с обичания актьор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама