Община Петрич заделя 180 000 лв. от бюджета за два проекта

14:00, 10 апр 18 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съвет в Петрич даде съгласие за отпускане на временен безлихвен заем от бюджета на общината за тази година по два проекта. Първият е за подобряване на градската среда в урегулиран поземлен имот, който е отреден за изграждането на градски парк.

За целта ще бъдат дадени 60 000 лева по сметката за средства от Европейския съюз. Срокът за възстановяване е след получаване на авансово плащане от Управляващия орган.

Паркът ще е на площ от 54 декара в терен в центъра на южния град. Той ще е с два входа, в него ще има амфитеатър, който да се ползва като летен театър, посетителски център, детски площадки и изкуствен хълм за катерене на деца, многофункционално спортно игрище, игрище за плажен волейбол, зоокът за птици, сух фонтан, множество алеи и зеленина.

По проект е предвидено да има изкуствено езеро на площ от 3000 кв. метра. Една от сериозните придобивки в културно-исторически аспект е проектът за нов музей в градския парк. Сградата ще бъде на няколко етажа и с десет пъти по-голяма площ от сегашната постройка на Исторически музей-Петрич.

120 000 лева от бюджета на общината ще се отпуснат и за проектирането и изграждането на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в община Петрич. Средствата трябва да се възстановят до 31 декември 2018 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама