Ремонтират главната търговска улица в Банско

19:00, 17 апр 18 25 892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна вторият етап от реконструкцията на главната търговска улица в Банско „Пирин”. Първият етап от нея, в участъка между пл. „Никола Вапцаров” и пл. „Възраждане”, бе изграден през 2016 г., като бе спазен архитектурно-художествения стил, по който е оформена централната градска част. Вторият етап обхваща отсечката между пл. „Възраждане” и ул. „Отец Паисий”, съобщиха от общината.

Основна цел, заложена в проектната документация, е да се реконструира подземната водоснабдителна и канализационна мрежа, настилките на улицата и уличното осветление, за да създаде един успешен модел на транспортно успокоена зона в този участък от улица „Пирин“. Основно внимание се отделя на пространството в източната част, при входа към църквата „Света Троица“ и къщата музей „Неофит Рилски”. Проектът предвижда обособяването на по-голямо пространство около входовете.

Работи се също и по изграждането на третия, най-малък етап от ул. „Гоце Делчев”. На практика тази улица се превърна в любимото място за разходка и игри на жителите и гостите на курорта. По искане на жителите й тя бе оформена като пешеходна зона с детски площадки, зелени площи, водни ефекти, алеи и зони за отдих.

„Изграждането и на двете улици ще приключи до началото на активния летен сезон в Банско, когато Банско ще посрещне своите гости с още по-атрактивна визия на централната градска част”, заяви кметът Георги Икономов за БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама