Новите пешеходни пътеки в Пазарджик промениха цветовете си

13:45, 07 май 18 25 1023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пешеходните пътеки в Пазарджик вече са маркирани с бяла боя. По големите улици са заличени жълтите и оранжево-червени ленти и надписи "Погледни". Прави впечатление обаче, че старата маркировка не е премахната напълно. На места дори вместо в един цвят, хоризонталната маркировка е с три. Надписите със стрелки дори са двойни, сигнализира БНР. 

Поправката се вижда повече от месец, след като бяха оповестени данните от мащабната проверка на пътната маркировка в страната. През март главният прокурор Сотир Цацаров посочи Пазарджик сред градовете първенци по нарушенията, свързани с оцветяването на местата за пресичане на пешеходци. 

Проверката за състоянието на пешеходните пътеки в страната показа фрапиращи нарушения на нормативните уредби за това как и къде трябва да бъдат поставяни пешеходни пътеки. Проверени са общо 13 981 пешеходни пътеки, както на териториите на общините, така и по републиканската пътна мрежа. 

Най-честите констатирани нарушения са липса на обозначаване със знак, разполагане на пешеходни пътеки на разстояние по-малко от 250 метра една от друга и оцветяване на пешеходни пътеки с цветове различни от белия. 

Най-много нарушения са констатирани предимно в Южна България, като първенци са Хасково, Пазарджик, Стара Загора и Благоевград, а също и Варна и Бургас. На тези места опасните пешеходни пътеки са близо 10 000.

Прокуратурата и МВР дадоха на кметовете в страната срок до 30 юни да поправят всички нарушения, свързани с пешеходните пътеки в населените места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама