Започна ремонт на улица „Марица“ в Благоевград

14:55, 15 май 18 25 1101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със символична първа копка започна благоустрояването на ул. „Марица“ в Благоевград - една от възловите улици на града. Тя е сред обектите, които са включени в проекта за „Благоустрояване на градската среда“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, а цялостното й обновяване е на стойност 2 милиона лева. 

На официалното събитие „първа копка“ кметът д-р Атанас Камбитов даде старт на цялостното обновяване на улицата  от бул. „Свети Димитър Солунски“ до ул. „Иван Михайлов“. На церемонията бяха евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов и заместник-кметовете в община Благоевград.

Градоначалникът д-р Атанас Камбитов заяви, че ул. „Марица“ е една от основните в областния център и с реконструкцията и ще „придобие съвременен облик и ще стане удобна и комфортна за хората“, предаде БНР.

На пресконференция преди церемонията бяха представени и основните строителни дейности, които ще бъдат извършени на няколко обекта в Благоевград. Заместник-кметът инженер Емилия Тунева, ръководител на проекта „Благоустрояване на градската среда“, представи финансовата рамка и дейностите, които ще се извършат на четирите обекта в областния център. 

Стана ясно, че по проекта „Благоустрояване на градската среда“ европейското съфинансиране е над 11 милиона лева, националното е 1 900 000 лева, а общинското е 28 000 лева. Срокът за изпълнение е 24 месеца.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама