Вандали унищожават паркове и градинки в Благоевград

15:10, 16 май 18 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вандали продължават да чупят и унищожават паркове и градинки в Благоевград. Едни от най-големите поражения са нанесени в открия преди две години парк в квартал “Еленово”. Там са останали здрави едва половината от монтираните в него люлки и фитнес уреди. Увредени са и много от осветителните тела в района, алармира БНТ.

Счупени огради и липсващи люлки в кътовете пригодени за игра на най-малките. Изкъртени баскетболни кошове и гумена настилка на спортните площадки. Това е картината, която ни посреща в парка в квартал Еленово.

Въпреки, че в парка има монтирани камери за видеонаблюдение, в момента те не работят. "В момента това видеонаблюдение не работи заради профилактика. Подменяме оптичната система, в рамките до седмица всичко ще бъде наред и да се надяваме на по-качествени записи, с които да можем да си вършим работата по-качествено", заяви Кирил Манов, общинска охрана.

Докато видеонаблюдението бъде възстановено, в района на парка по-често ще минават патрули от общинската охрана. Счупените уреди ще бъдат ремонтирани и поставени на местата си до няколко седмици, казаха от община Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама