Мобилни полицейски патрули дежурят в благоевградските села

09:00, 10 юни 18 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянни полицейски патрули дежурят в малките населени места около Благоевград. Най-честите сигнали, които получават служителите до момента са междусъседски спорове. Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР-Благоевград Николай Хаджиев пред БНТ.

В мобилните екипи на полицията са включени служители от криминална, икономическа и охранителна полиция. Целта е възрастните хора по селата да имат по-лесен достъп до охранителните служби.

"Да се срещат с населението, с местната власт, с кметове, с кметски наместници, с всякакъв вид организации на местно ниво, където колегите да изслушат за дадени проблеми оплаквания, които поставят жителите и вече в зависимост от това на коя институция е правомощията да се вземат съответните мерки", обясни Николай Хаджиев.

В сeло Покровник освен мобилни екипи от миналата година веднъж седмично работи и приемна на полицията. Според кмета Методи Цонев тя е полезна, защото това спестява пътуване на местните хора до полицейското управление в града.

"Голяма част от преписките вместо да ходят хората в града, да се придвижат по различните канцеларии и институции, решаваме ги на място", каза Методи Цонев - кмет на село Покровник.

Мобилните екипи провеждат между 60 и 70 срещи месечно. По време на изслушванията хората поставят и проблеми, които не са в правомощията на полицията. Тогава на място се съставят протоколи и сигналите се препращат до други институции.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама