Заместник- кметът на Благоевград откри Европейска шампионска лига- бейзбол 2018

20:45, 12 юни 18 / Спорт 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник- кметът Христина Шопова официално постави началото на Европейска шампионска лига- бейзбол 2018. Тя приветства публиката и зрителите на събитието от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „Намираме се на едно прекрасно място, което е с тенденция да става все по-хубаво. Радвам се, че заедно успяхме да създадем по- добри условия за да правим такива големи форуми.  Хубавото е, че домът на бейзбола на България е  в Благоевград  и поздравявам г-н Неделчев за усилията, за ентусиазма, за това, че работи неуморно. Ние като Община сме длъжни да създаваме условия за спорт и го правим, каза в част от словото си зам.- кметът.

На обновената бейзболна база, край алеята за парк „Бачиново“ десетки хора бяха заели местата си по трибуните, за да видят началото на турнира.
Европейската шампионска лига по бейзбол ще продължи до 17 юни, включително. По време на турнира ще мерят сили отбори от Полша, Румъния, Сърбия, Великобритания, България, Австрия и над 120 бейзболисти. 

Бейзболен клуб „Бизоните“ от Благоевград приемат своите гости на пълно обновена спортна база. През последнит месеци Община Благеовргад работи за изравняването и облагородяването на терена, създаде чисто нови съблекални- 2 за отборите и 1 за съдиите, оборудвани с душове и тоалетни. За първи път в 26- годишната история на клуба има и тоалетна за зрителите. Има напълно новоизградени трибуни, с дървени пейки за удобството на публиката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама