Изграждат индустриална зона в Перник

18:05, 13 юни 18 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия по изграждането на индустриалната зона в града. Тя е с площ от 350 дка и се намира на територията на квартал ”Караманица”, съобщи БНР.

"С подписването на меморандума се поставя официално началото на сътрудничеството. Портфолиото на компанията ще бъде разширено с имоти от Перник. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“ коментира Антоанета Барес. Терените, които ще бъдат предлагани на инвеститорите, представляват бивши промишлени зони. 

"Община Перник е изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия", подчерта кметът Вяра Церовска. 

Национална компания "Индустриални Зони" е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама