Подготвят виртуално спускане по пистите на Банско

18:15, 21 юни 18 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Направено е иновативното виртуално заснемане на пистите в ски зона Банско, което е първото от подобен род за страната. Това съобщи кметът Георги Икономов на заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район в Банско. Два дни там областни управители и кметове обсъждат развитието на туризма, изпълнението на европейските програми, както и прилагането на Регламента за лични данни в администрацията.

Кметът Икономов обясни за новата инициатива за виртуалното заснемане на пистите. "С помощта на съвременните технологии, всеки ще има възможност да направи виртуално спускане по всяка една от пистите, както и да разгледа ски-зоната. Предвижда се заснемането да бъде публикувано на сайта на община Банско, както и да бъде направено безплатно мобилно приложение", допълни той.

Запозна присъстващите с предизвикателствата, свързани с изграждането на втори кабинков лифт и необходимостта от модернизирането на ски зоната в Добринище, предаде ''24 часа''.

"Община Банско пое инициативата и е основател на Район "Рила - Пирин", като заедно с включилите се общини, ще търсим общи маркетингови механизми за реклама и по-ефективно достигане до туристическите пазари, особено далечните. Възможностите за алтернативен туризъм в района на Пирин, особено през летните месеци, са изключително разнообразни, контакта с планината и нейните богатства, може да се осъществи по различни вълнуващи начини - скално катерене, планинско ходене, колоездене и много други. Минералните ресурси в района също допълват спектъра на предлаганите туристически услуги и ръста на туристическите обекти, предлагащи спа и уелнес услуги го показва", допълни Икономов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама