Съкратени миньори от "Мини Бобов дол" могат да почнат веднага работа в София

14:10, 05 юли 18 25 957 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 400 обявени за съкращение от "Мини Бобов дол" ще могат да започнат веднага нова работа във фирми за металургично производство в София, съобщи кметът на общината Елза Величкова. Тя самата съдейства за наемането на бившите миньори. 15 от тях посетили наскоро цеховетe в столицата, за да се запознаят на място, предаде БНР.

Собствениците и експертите на три предприятия за студено валцоване и преработка на мед са презентирали правените от дружествата им изделия и са разговаряли по условията за работа с миньорите. 

От 16 юли започна масово съкращение на около 400 миньори в рудник "Бобов дол", който спря работа преди около месец. Миньорите очакват да получат заповедите си за съкращение, за да могат да сключат договори със софийските фирми в сферата на металургията, които наемат предимно мъжка работна ръка за физически труд, поясни кметицата на Бобов дол Елза Величкова. 

Фирмите ще покриват ежедневните им транспортни разходи или ще им осигурят квартира. Десетки бивши минори от закрития рудник са започнали работа при изграждането на метрото в столицата и пътуват всеки ден с личен транспорт от Бобов дол.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ErickInteW 07:14, 25 юни 22

как важно выводить
клопов в доме . Служба Изосепт работает в МСК, поможет Вам избавиться от клопов и клещей..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама