Прокуратурата внесе протест срещу изменение на мярката на Данаил Стоицов

09:57, 10 юли 18 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура-Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на съда за изменение на мярка за неотклонение спрямо Данаил Стоицов от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Бившият директор на КАТ-Благоевград бе задържан при акция, проведена на 22 май от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба. Той бе обвинен, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР, е приемал дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Подведен е под наказателна отговорност и заради превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

По делото са повдигнати обвинения на други две лица - Бойко Шарков и Никола Доганджийски, участвали в извършване на престъплението. С тяхно участие били създадени условия за намиране на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Разследването по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама