Създават зелени площи и градини в Кюстендил

13:10, 02 авг 18 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 60 000 квадратни метра зелени площи и градини се създават в Кюстендил по проекти, финансирани от Оперативна програма "Региони в растеж", съобщиха от общинската администрация. 

Облагородяват се и се създават изцяло нови зелени площи в районите  по поречието на река Банщица и при художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора". В парка пред галерията е изградена и модерна поливна система. Предстои там да бъде пуснат нов пеещ фонтан с прожектори, които ще променят цветовете на водата. Проектът предвижда монтирането на ново осветление, нови настилки и изграждането на нови алеи, зона за прожекции, които ще се извършват върху фасадата на художествената галерия.  

Реновирането на градската среда става с близо 4 700 000 лева. Освен ремонтирането на парка пред галерията, напълно променен е и облика на района по поречието на река Банщица. Там са изградени алеи за разходка, за отдих, детски площадки и е направено ново озеленяване, съобщи БТА, цитирана от БНР.    

В момента се изпълняват три обекта, като единият вече е завършен и въведен в експлоатация. Вторият обект е в процес на подготовка на документите за държавна приемателна комисия, а третият обект предстои да бъде завършен, допълниха от администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама