Общинската болница в Дупница отчете първа печалба от години

13:40, 02 авг 18 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пръв път от години общинската болница в Дупница отчита печалба от 132 000 лв. за първото шестмесечие на годината. Това обяви прокуристът Мария Иванова, която ръководи здравното заведение от Нова година, съобщи БНР.

Задълженията на болницата от 2,3 млн. към 31 декември миналата година вече са под 2 млн. лева. Добрите резултати се дължат на въведената вътрешна финансова дисциплина и намалелите до минимум разходи, каза прокуристът Мария Иванова.

Направени са съкращения на до 20 души от техническия персонал и администрацията, както и на шестимата шофьори на линейка, двама от които обаче излезли в продължителен отпуск по болест и все още не са освободени. Болницата успяла да разплати около 200 хил. лева стари задължения към доставчици. В здравното заведение сега работят около 200 лекари и медицински специалисти, сестрински състав, персонал при 250 щата.

За месец болницата извършва надлимитна дейност за около 40 хиляди лева. Ако се въведе нов регламент, тук могат да назначат допълнително специалисти за разширяване на болничната дейност, каза прокуристът.

За около три-четири години се смениха седмина медицински управители на общинската болница в Дупница. На последното си заседание общинските съветници решиха да обявят поредния конкурс за шеф на болницата през септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама